C10

Det kostnadseffektive og fleksible modulsystemet

C10-systemet er den perfekte løsningen når du trenger velbygde arealer samtidig som leiekostnadene er så lave som mulig.

Som oftest brukes C10-systemet ved relativt kortsiktige behov. Det svært fleksible C10-system gjør det enkelt raskt å designe og bygge en løsning. De er enkle å kombinere på den måten du vil, uansett om du trenger dem ved siden av hverandre, stablet i flere etasjer eller bygd som en forlengelse av en eksisterende bygning.

Uansett hva du trenger ekstra plass til, kan du alltid stole på at du får en ren og ny følelse innvendig. Alle løsninger kommer nymalt og med nyslipte gulv. Luften er også frisk og ren med fullt sertifisert ventilasjon som sørger for et sunt og behagelig innemiljø. Og hvis du har behov for å holde hodet kaldt, har du også mulighet til å velge til klimaanlegg.

Løsningen leveres klar til bruk med enkel tilgang til Internett og telefonlinjer i holdbare materialer som tåler hverdagens slitasje.

Ta kontakt i dag for å finne ut hvordan et C10-system kan gi deg den rette løsningen.

Bæresystem

Modulsystemet C10 er statisk dimensjonert for montering i én og to etasjer. Taket på modulen er støttet av limtrebjelker eller 220-kantrammer mellom modulens yttervegger i ytterkantene med en spennvidde på ca. 8,5 m. Mellom limtrebjelkene eller 220-kantrammene ligger takstoler i tre. Bjelkene i taket hviler på limtrebjelker i modulens ytre hjørner eller 220 kantrammer, som igjen hviler på veggene som adskiller modulene. Pilarene er satt langs kanten av gulvbjelkene, og belastningen fordeles videre ned til bakken eller i underetasjen. Rammeverket i gulvbjelkene er laget av tre. Gulvbjelkene har en stålramme laget av USP-profiler under den omkringliggende ytterkanten.

Belysning

Rommene er utstyrt med to lamper med 2x36 W lysrør montert i taket. Ganger er utstyrt med en enkel lampe med lysrør 1x36 W. Generell belysning er dimensjonert for 350 lux.

Brannsikring

Bygningene er beregnet for å være én eller to etasjer i brannteknisk. klasse BR 2. Modulene er bygget av prefabrikkert bindingsverk med bjelker og takkonstruksjon i klasse REI 30 samt yttervegger i klasse REI 30. Der det er hensiktsmessig er overflatene i gangarealer etc. laget av flammesikre materialer med overflatesjikt i klasse 1. Evakuering skjer via rømningsveier til bakkeplan og via vinduer som kan åpnes. Hvis det er en toetasjes bygning, er rømningsveier via innvendige trapper og utvendige ståltrapper.

Elektriske installasjoner

Modulen er utstyrt med Thorsman vinduskarmkanalsystem. Kanalene er plassert ved hvert vindu i kontorene, med fire jordede stikkontakter og tomme fordelerbokser for data- og telekommunikasjon. Hver modul har et koblingspunkt med automatsikringer for strøm, belysning og oppvarming. Det utvendige elektriske opplegget inkluderer automatsikring, jordfeilbryter, stikkontakter, samt plass for strømmåler med kobling mellom modulene via godkjente gummikabler på utsiden. Separat kobling for belysning av åpne kontorlandskap eller klasserom. I taket i gangen er det plass til installasjon for kanaler, lavspenning og alarminstallasjoner. Tomme rør for brannalarm.

Geoteknikk og grunnarbeider

I de fleste tilfeller medfører en lett konstruksjon en enklere type fundament, men grunnforholdene må alltid undersøkes for en best mulig løsning. En liste med sjekkpunkter bør gjennomgås vedrørende monteringssted, tele i bakken, nedsynking og overflatens drenering av regnvann. Den grunnleggende utformingen er basert på et system bestående av trykkplater og stive rammer.

Lydisolering

Tilfredsstiller kravene er i samsvar med svenske byggeforskrifter, BBR.

Miljøvurdering og klassifisering

Modulenes materiale er kontrollert gjennom miljødata for byggevarer, et miljøstyringssystem som følger standarden SS-EN 14001. Klassifiseringssystemet er bygget opp i henhold til standarden SS-EN ISO 14001 for å beskrive konstant forbedring.

Varme

Modulene er oppvarmet med jordede panelovner som er kontrollert med innebygd termostat, pluss ekstra oppvarming via ventilasjon. Om nødvendig med lavtemperaturradiatorer.

Ventilasjon

Mekanisk inn- avtrekksventilasjon med varmegjenvinning. Kjøling som tilvalg.